Kom-i-gang med triatlon - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Kom-i-gang med triatlon

Kom-i-gang med triatlon

Har du lyst til å prøve deg på en triatlon? Sport 1 butikken TriSport på Gullskogen Senter like utenfor Drammen er en av landets få spesialbutikker for denne allsidige og morsomme idretten.

Trond Jensen er en av eierne, og har bakgrunn som landslagsutøver i triatlon med personlig rekord på Ironman-distansen (3,8 km svømming, 180 km sykling og 42 km løping) på utrolig sterke 10 t!

Perfekt mosjonsidrett

Han forteller at sporten er en perfekt mosjonsaktivitet for deg som vil komme i bedre form. Her er noen tips for din første triatlon:

Begynn med korte distanser

- Mange melder seg på en lang og krevende triatlon som del av et veddemål med kompisene. Dette er en dårlig ide! Start med en kort triatlon som f.eks en Sprint med 750 m svømming, 20 km sykling og 5 km løping eller den olympiske distansen med 1.5 km svømming, 40 km sykling og 10 km løping.

Effektiv svømmeteknikk

De fleste sliter med svømmingen. Meld deg på kurs i den lokale svømmeklubben for å lære best mulig friteknikk. Bli en trygg svømmer i bassenget før du begynner å svømme ute. Etter hvert bør du trene ute under de forhold det er der du skal konkurrere, det er lett å bli forvirret de første gangene du svømmer i urolig vann.

Tren på vekslingene

Deretter er det viktig å trene på vekslinger. Legg inn litt sykling etter svømmetreningen. På samme måte løper du en kilometer eller to etter hver sykkeltrening. På den måten forbereder du kroppen på noe av det vanskeligste med triatlon – nemlig å skifte fra en sport til en helt annen.

Tren med andre

Det er mye morsommere å trene med likesinnede, i tillegg er det smart å lære av de erfarne. Sjekk med Norges Triatlonforbund om det er en klubb i ditt nærområde.

Lykke til!

Trond Jensen
Daglig leder
TriSport

Les mer hos Norges Triathlonforbund: www.triathlon.no

Vi har sykler, sykkel- og løpesko, bekledning, hjelmer, GPS-klokker og ernæringsprodukter for aktive triatleter – du finner mer om dette i vårt store Sport 1 Sykkelmagasin 2016. Klikk her for å lese katalogen digitalt eller stikk innom din lokale Sport 1 butikk og få med deg et eksemplar.