Høstens terrengsko - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Sport 1-butikkene fører mange terrengsko fra Salomon

Høstens terrengsko

Enten du foretrekker myke skogstier eller krevende fjellstier, så er høsten en magisk tid for å komme deg ut og nyte naturen. Men våte, sleipe og steinete stier krever egnet fottøy – Salomons terrengsko kjøper du i Sport 1-butikkene.

Salomon lager et stort utvalg av terrengsko og fjellstøvler. Felles for alle er god passform, såler med godt grep og overdeler som tåler både vann og søle. Men det skiller en del på de ulike modellene. Her er noen av de skoene du finner i Sport 1-butikkene i høst, noen har også S-Lab løpesko for terrengkonkurranser.

Terrengløpesko

Løpesko for terrengbruk har gjerne tettsittende passform for god kontroll, en lav såleprofil for stabilitet og en yttersåle som gir sikkert grep på alt fra våte røtter til søle og glatt fjell. Skal du løpe i vått terreng, så er vanntette og pustende membran som GORE-TEX® å foretrekke. En sko uten membran puster noe bedre og passer derfor bedre om ferden går på tørre stier og grusvei.

Vario_dame

Salomon Speedcross Vario GTX
Lett, vanntett terrengsko til trening og tur. Har en GORE-TEX® membran som holder deg tørr på føttene. Contagrip® yttersåle sørger for et godt grep på glatte røtter, i søle og på våt stein. Skoen har forsterket tåkappe for beskyttelse, og Sensifit™ fotholdsystem for å holde foten på plass i skoen.
Vekt: Dame 280 gram (38), herre 330 gram (43)
Modell: Dame/Herre
Pris: 1599,-

Speedcross_herre

Salomon Speedcross Vario
Lett terrengsko til trening og tur. Topp i skogsterreng og på stier som krever godt grep. Har forsterket tåkappe for ekstra beskyttelse, Sensifit™ fotholdsystem som holder foten på plass og Contagrip® yttersåle for best mulig grep.
Vekt: Dame 272 gram (38), herre 318 gram (43)
Modell: Dame/Herre
Pris: 1299,-

Tursko

Lette, stabile og komfortable sko som passer like godt til en raks luftetur med hunden som til dagsturer på gode stier.

Kiliwa_dame

Salomon Kiliwa GTX
Lett og vanntett tursko for det meste utenom terrengløping. Komfortabel passform med Sensifit™, mens Quicklace™ hurtiglisser gjør det superenkelt å ta skoen av og på. GORE-TEX® membran holder deg tørr på føttene.
Vekt: Dame 310 gram (38), herre 330 gram (43)
Modell: Dame/Herre
Pris: 1499,-

Lette fjellstøvler

Ankelhøyde gir større stabilitet enn med lave tursko, noe som er viktig om du skal gå med ryggsekk, eller om turen går over uveisomt terreng der det er større fare for å tråkke over.

Cagliari_mid_dame

Salomon Cagliari Mid GTX
Mellomhøy tursko for fjell og skog. Contagrip yttersåle sørger for godt grep på de fleste underlag, GORE-TEX® membran holder deg tørr på bena under våte forhold, mens gummiforsterkninger på tå- og hælparti gir ekstra beskyttelse mot steiner og kvister.
Vekt: Dame 360 gram (38), herre 440 gram (43)
Modell: Dame/Herre
Pris: 1399,-

Quest_Prime

Salomon Quest Prime GTX
Lett fjellstøvel for alle typer terreng. Satbil konstruksjon passer bra for turer med ryggsekk. GORE-TEX® holder deg tørr på føttene, mens ekstra forsterkninger på tå- og hælparti gir beskyttelse mot stein og røtter. Contagrip yttersåle sikrer et godt grep på de fleste underlag.
Vekt: Dame 490 gram (38), herre 570 gram (43)
Modell: Dame/Herre
Pris: 1999,-

Barn

Aktive barneføtter trenger de samme egenskapene som voksne: Stabilitet på ujevnt underlag, godt grep på de fleste fører og ikke minst effektiv beskyttelse mot vann, søle og snøslaps.

XA Pro_kid

Salomon XA Pro 3D CSWP J/K
Stabil, slitesterk og komfortabel sko til barn og junior.  Perfekt for våte, glatte og sølete forhold med vanntett Climashield™ Waterproof innvendig og Contagrip yttersåle som gir godt grep. Sensifit™ snøringssystem holder rundt hele foten og gir en presis og sikker passform.
Str: 26-38
Pris: 699,-

XA Pro Mid

Salomon XA Pro 3D Mid CSWP J
Ankelhøy, vanntett tursko til barn. Yttersåle med godt grep for våte og sølete forhold. Har Climashield™ Waterproof innvendig membran som holder vannet ute, mens Sensifit™ gir komfort gjennom lange skoledager. Quicklace™ snøringssystem for enkel av og på.
Str: 26-38
Pris: 849,-

Superfeet innleggssåler

Det å kjøpe nye løpesko handler om tillit til at sportsbutikken kan faget sitt. I Sport 1 har vi dyktige rådgivere som sørger for å finne riktig fottøy til din bruk og som passer akkurat din fot. For å analysere dette måler vi foten både vektbærende og ikke vektbærende, noe som avdekker hvor mye den forandrer seg og gir en indikasjon på om foten er stabil eller ustabil. Ustabile føtter er trolig største årsak til de mest kjente løpeskadene og -plagene som «stiv tå», «Hallux valgus», «skredderkul», benhinnebetennelse, løperkne, Plantarfascitt (smerte i hæl og/eller fotbue) og akillesproblemer.

Det viktigste du kan gjøre for å forebygge disse problemene er å legge inn en riktig tilpasset såle som kan hjelpe fotens ledd til å fungere optimalt gjennom steget. Superfeet innleggssåler gir bedre passform og øker prestasjonen, og forebygger og behandler skader og problemer. Klikk her for å lese mer om Superfeet innleggsåler.

Klikk her for å lese mer om Superfeet innleggssåler.