Blodslit i Offroad Finnmark 300 - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Team Sport 1 syklet inn til en sterk tredjeplass i Offroad Finnmark

Blodslit i Offroad Finnmark 300

Sindre Næss og Flemming Kristiansen i Team Sport 1 syklet inn til en knallsterk tredjeplass i Offroad Finnmark 300. Her er deres opplevelse av rittet.

OF300 stiller store krav til utholdenhet, god terrengteknikk, utstyr som fungerer og ikke minst grundige forberedelser med alt fra mat og drikke til hvilke reservedeler man må ha i sekken.

Teamgutta

Hvis dere skal gi en kjapp beskrivelse av opplevelsen av å sykle OF300, hva sier dere da?

- Det var fantastisk variert terreng! Rittet startet med Alta by, deretter langs Altaelva og forbi mengder med ettertraktede fiskeplasser. Tilbake til Alta og opp en bratt, bratt dal til vidda bare åpner seg. Mengder med molter, fantastisk solnedgang og et eventyrlig fargespill over himmelen. Deretter vått, fuktig og halvmørkt på grunn av regn, kaldt som rakker’n i flere timer, med mer og mer klær på kroppen. Timestoppet føltes mer som et minutt, og vi savnet et supportteam som kunne hjelpe til med sykkelvask, smøring av kjede og liknende. Solen kommer opp igjen og Flemming våkner som en villmann. Inspirert av blå himmel, sol og lukten av pallen, nyter vi inntrykkene av vill natur og bare gir på. Summa summarum, veldig store kontraster og en fantastisk opplevelse!

Hva synes dere om rittet?

- Veldig bra organisert av hyggelige og uhøytidlige finnmarkinger. Super servering på sjekkpunktene. Hadde vi bodd i Finnmark hadde det blitt årlige turer, for reisende som oss blir summen høy og nesten på linje med alperitt.

Beste og verste opplevelse underveis?

- Beste opplevelse var når vi skjønte at vi kunne kjempe om pallplass, samt kontrastene i terrenget underveis. Det verste var at vi hadde to gedigne nedturer hver, men her reddet vi hverandre inn med strukturert kjøring, spising og drikke.

Stemningsbilde fra vidda

Hvordan fungerte syklene?

- Syklene fungerte utmerket, et lite minus var problemer med lockout på fordemperne. Ellers var de komfortable og trygge i terrenget. OF300 er et ritt for fulldempere!

Hva med resten av utstyret?

- Vi mistet en pedalkloss (den som fester skoen til klikkpedalen) men det kan ikke lastes skoen. Hjelmer og sko var gode, sekkene også. Fjøråbekledningen fra Norrøna er helt konge i forhold til vind og vann, og veier lite.

Dere kjørte inn til tredjeplass, så treningen har tydeligvis fungert. Er det noe dere ville gjort annerledes?

- Offroad Valdres kom litt for tett på! Vi trengte trening på navigering med GPS, men burde hatt et par dager ekstra med restitusjon før OF300. Men sett i lys av resultatet var det innafor med Valdres så tett på. 300 km på Finnmarksvidda fortalte oss også at vi faktisk er et radarpar i sånne ritt! Vi har kjørt noen av disse seige, lange rittene tidligere, kjenner hverandres svake og sterke sider og vet litt om hva som skal til for å få hverandre opp igjen når det er tungt og kjelleren føles tom for kull!

Var det vanskelig å få i dere nok mat og drikke underveis?

- Et par ganger slet vi. Sindre kastet opp et polarbrød, men fikk kred av Flemming for å ha prøvd! Vi sakket ned tempoet og fikk ned en Snickers og gel. Flemming ble påtvunget et wienerbrød og holdt seg til avtale om å prøve. Helt på kanten... Uten Sport 1 og Bjarne Liseth (kategorisjef Sykkel i Sport 1 Gruppen as) hadde vi ikke stått på pallen!

Les mer om Sindre og Flemming

Les mer om Giant AnthemX 29 fulldempere

Les mer om treningen før rittet

Les mer om utstyret gutta brukte i rittet