Jernmannen - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Vi slår av en prat med jernmannen Flemming Kristiansen

Jernmannen

Flemming Kristiansen er en allsidig og sterk idrettsutøver med 100 km løp, Norseman, Birkebeinerrittet og mye annet på merittlista. Vi har intervjuet den sterke XEED-syklisten.

Når du hevder deg i alt fra Toughest hinderløp, 100 km ultraløp og Hell Run 24 t til Norseman og Birkebeinerrittet, så er du i veldig god fysisk form – enkelt og greit! Dette er alle eksempler på ekstreme konkurranser som stiller store krav til allsidighet, både styrke, fleksibilitet og kondisjon må være på topp.

Flemming_1

Navn: Flemming Kristiansen
Alder: 39 år
Bor: Spydeberg
Sponsor: Sport 1 / XEED sykler
Meritter: Fullført Norseman to ganger med sterke 11 t 51 minutter som bestetid, nummer 8 i Hell Run 2015, har norsk rekord (under 1t) på 50 km lagtempo sammen med Team Sepura, har vunnet Lillehammer – Oslo med Team United Bakeries, syklet årets Birkebeinerritt på 2 timer og 53 minutter med relativt begrenset med sykkeltrening…

Flemming driver et murmesterfirma sammen med faren, og det er helt klart at lange og tunge arbeidsdager, ofte fra tidlig morgen til sein kveld, har gitt god grunnstyrke. I år har faren vært alvorlig syk, noe som har ført til ekstra mye jobb og dermed litt mindre tid til trening for Flemming – uten at det ser ut til å ha bremset formen noe særlig. Det hele startet imidlertid med fotball og løping.

Flemming_Toughest

- Jeg drev med fotball i mange år. Startet med løping på ungdomsskolen, og etter et opphold i det danske forsvaret (Flemming er dansk statsborger) ble det fokus på allsidig trening. Mens jeg tjenestegjorde i utlandet var det en av offiserene som fikk det for seg at vi kunne bruke banen inne i leiren til å løpe et ultraløp. Alt i alt blei det 135 runder og 100 km… Fikk også med meg et maratonløp på den kinesiske mur.

På spørsmålet om hva som var favorittidretten kom svaret kjapt.

- Jeg liker alt som andre synes er for dumt, sier han med et bredt glis. Blei for eksempel nummer 8 i danske Hell Run 2015, en konkurranse der 27 utøvere konkurrerer i knallharde øvelser gjennom et helt døgn – alt fra å dra på tunge kettlebells til boksing, løping opp og ned bratte bakker og mye, mye mer, og noen av øvelsene i stummende mørke.

Konkurranse for de sprekeste

Hell Run er en konkurranse for de som liker å ha det vondt, og det er bare håndplukkede utøvere som får delta. I følge reglementet «må man bryte hvis man er bevisstløs i mer enn 20 sek., gråter høylydt eller brekker seg gjentatte ganger og stjeler energi fra de andre deltakerne». Klikk her for å se film fra Hell Run 2015.

Sykkelrytter

Allikevel er det sykkelsport som er en av favorittene til Flemming. Både i terrenget og på landeveien. Han har levert sterke prestasjoner i ritt som blant andre Skiptvedtrittet, Trysilrittet og Birkebeinerrittet gjennom flere år, nå senest med 2 timer og 53 minutter i årets Birken. Han sykler på en XEED CRB 4 X-LTD 29” i terrenget, og er også en flittig bruker av en XEED Fat Lard tjukkassykkel om vinteren. Ved siden av alle merittene som ramses opp tidligere i artikkelen, syklet Flemming inn til en sterk 5. plass sammen med Sindre Næss i den seks dager lange terrengversjonen av Trondheim – Oslo det første året rittet ble arrangert!  

Flemming_Fat

Liker CrossFit

- Favorittøkta er å først kjøre en time med knallhard spinning og så gå rett over på en time knallhard CrossFit med fokus på kroppsvektøvelser + styrkeøvelser med blant annet tunge kettlebells. Før Hell Run kjørte treningskompis Per Øyvind (Alvim, også Team XEED) og jeg noen heftige runder med knallhard styrketrening. På grunn av tung jobb kan det bli litt begrenset med trening i uka, men jeg prøver minst å ha en ”blodøkt” midt i uka og så noen skikkelige langturer i helgene!

Imponerende!

Det er imponerende hvor sterke de beste ”hobbyutøverne” innen sykling og andre mosjonsidretter er – vi skriver ”hobbyutøvere” fordi dette er utøvere som jobber full jobb og trener på si – nivået er absolutt profesjonelt nok! Flemming er en av Norges råeste. Vi ønsker lykke til med videre trening og konkurranser og er stolt over at han sykler på XEED!