Med el-sykkel i Stavanger - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Med el-sykkel i Stavanger. Tips og råd fra Steensland Sport 1

Med el-sykkel i Stavanger

I løpet av de siste fem årene har el-sykler gått fra å være for de mest ihuga tilhengerne til å bli et vanlig syn på gata. Steensland Sport 1 er en av mange Sport 1 butikker som selger el-sykler, her er noen innspill fra Ingvar Sjøthun.

Artikkelen er hentet fra vår store Sport 1 Sykkelkatalog 2015 – der kan du også lese mer om el-sykler fra E-Green og Diavelo. Du finner katalogen hos din lokale Sport 1 butikk og du kan lese den digitalt her.

Sykler med elektrisk hjelpemotor egner seg like godt i bynære områder som alternativ til bil og buss, som til turbruk på landeveien. Det finnes etter hvert et bredt utvalg el-sykler, og du vil alltid kunne finne en som dekker ditt behov.

Miljøvennlig

På Forus (mellom Stavanger og Sandnes) finnes et av Norges største og raskest voksende næringsområder. Mer enn 45 000 ansatte, og virksomheter som omsetter for over 1000 milliarder årlig. Nesten en femtedel av nasjonal verdiskapning. Og masse bilkø…

Dårlig veinett

Veinettet er ikke utbygd i takt med den voldsomme trafikkøkningen, selv bussene sliter med å komme fram. Sykkel har blitt redningen for mange, men om spådommene med 30-40 000 nye arbeidsplasser på Forus om 15 år slår til, må langt flere over på sykkel.

Da er el-sykkelen det geniale alternativet for dem som ønsker en kjappere og lettere tur til jobben uten å komme fram våt av svette.  Sus forbi køene i 25 km/t uten å anstrenge deg for mye, motvinden er ikke lenger noen hindring. Frisk luft hver dag. Sjelden snø og is på denne kanten av landet, så sykkelen kan brukes hele året (i hvert fall om man bruker piggdekk!).

Spar egen energi

Noen ønsker å komme seg fram lettest mulig. Da kan du ha lett tråkk på pedalene og la motoren gjøre resten. Du kommer deg fram med beskjedent energibruk, og uten behov for dusj når du er fremme, selv om turen gikk fort unna.

Eller du kan velge å bruke motoren for det den er verdt ved akslerasjon og i motbakker, og øke farten videre for egen maskin når motoren kutter kraften ved 25 km/t. Da kommer du deg langt raskere fram enn på vanlig sykkel, og kan spare mye tid mot selv godt trente syklister.

Viktig transportmiddel

At el-sykkel kommer til å bli et stadig viktigere transportmiddel, er det ingen tvil om.  Salget av el-sykler er tredoblet det siste året, og økningen er ventet å fortsette. Med en el-sykkel sparer du deg for frustrasjon over køer og manglende parkeringsplasser, du sparer miljøet for utslipp, du trenger ikke å tenke på busstider, du trenger ikke å ha tilgang eller tid til dusj når du kommer fram.  Kanskje din neste sykkel har batteri og en elektrisk hjelpemotor?

Miljøvennlig sykkelhilsen

Ingvar Sjøthun
Steensland Sport 1,
Stavanger