Med fatbike i isødet - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Med XEED Fat Lard fatbike i isødet

Med fatbike i isødet

Aleksander Midtgård driver Sport 1 butikken Focus Sport i Sykkylven. Han var tidlig ute med fatbike, nå har han også syklet med feite dekk på Svalbard sammen med Ane Ramnefjell.

Artikkelen er hentet fra vår store Sport 1 Sykkelkatalog 2015, Du kan hente ditt eksemplar hos din lokale Sport 1 butikk eller lese katalogen digitalt her.

Svalbard - tusenvis av vidstrakte kalde mil med is, snø og skare. Og etter som Longyearbyen i seg selv kun har noen få titalls kilometer med vei å tilby, ble valget enkelt. Vi tok med oss hver vår fatbike. Opplevelsene og mulighetene stod i kø!

Med XEED FAT LARD på Svalbard.

Flatt og vidstrakt

Landskapet er flatt og vidstrakt – perfekt for sykling. Og tjukkassykling er en fin måte å oppleve Arktis på. Det er første gang vi sykler fatbiker her oppe, men vi kan med sikkerhet si at det ikke blir siste! Med hagla på ryggen (på grunn av den alltid tilstedeværende isbjørnfaren på Svalbard) fikk vi testet 2015-modellen av XEED Fat Lard i både lett og vanskelig terreng. Sykkelen viste seg å være lettkjørt, enkel å manøvrere og med det gode grepet til de 4,7" brede Bulldozer-dekkene føltes den som limt til bakken.

Med XEED FAT LARD på Svalbard.

Ekspedisjon Pyramiden

Vi brukte en hel dag til å sykle rundt i Pyramiden som ligger innerst i Isfjorden ved Spitsbergen, en forlatt gammel gruveby fra den gamle Sovjet-tiden. En ting er i hvert fall sikkert, her har det ikke syklet noen med fatbike tidligere! Kontrasten er stor, vi med teknisk bekledning og på splitter nye og knallblåe tjukkassykler.

Rundt oss ligger det ruiner av russiske kullgruver og alt som hører til av bygninger. Med isbjørnen som den siste besøkende, rullet vi gjennom spøkelsesbyen. Snøen knaket under sykkeldekkene og ga ekko i bygningene rundt oss. Vi ble heldigvis ikke isbjørnlunsj, men vi syklet forbi flere Svalbardrein.

Med XEED FAT LARD på Svalbard.

Vakte oppsikt

Syklene våre vakte oppsikt på Svalbard. Vi fikk for eksempel en helside i lokalavisa Svalbardposten. En av redaktørene hadde latt seg fascinere av de brede dekkene og de brede glisene i ansiktene våre mens vi tråkket gjennom Longyearbyen.

Med XEED FAT LARD på Svalbard.

Miljøvennlig moro

Så lenge du tåler å fryse på tærne er det å sykle fatbike en helt perfekt måte å oppleve

Arktis på, og det fine er jo at de brede og myke dekkene ikke setter noe spor i naturen. Heller ingen motordur, ingen utslipp. Bare muskelkraft og ren, skjær moro!

Aleksander Midtgård

Focus Sport
Sykkylven

XEED FAT LARD ble kåret til Mest allsidig i Terrengsykkels store test av fatbikes i fjør høst, les mer her.

Med XEED FAT LARD på Svalbard.