Offroad Finnmark 300: Utstyret - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Her kan du lese om utstyret som Team Sport 1 skal bruke i Offroad Finnmark

Offroad Finnmark 300: Utstyret

Torsdag starter Offroad Finnmark 300. Her er utstyret Flemming og Sindre i Team Sport 1 skal bruke i rittet.

Lange og krevende terrengritt som OF300 stiller store krav til hele utstyrspakka – alt fra ryggsekk, sko og bekledning til dekk, reparasjonsutstyr og ikke minst mat og drikke må fungere 100 %. Alle produktene kan kjøpes i din lokale Sport 1 butikk.

Ryggsekk

Gutta bruker hver sin Shimano Unzen Hydration Daypack med 10 liters volum og 3 liters drikkepose. Sekken har plass til litt ekstra med klær pluss nødvendige reservedeler som kjede, kjedelås, PRO miniverktøy med 15 funksjoner, slanger fra Continental samt Shimano XT navgir, krankgir og girvaiere. De har også med seg et ekstra X-King dekk i tilfelle dype kutt. 

PRO_15

På kroppen

Begge sykler med Craft Sport 1 sykkeltrøye og bibshorts nærmest kroppen. Utenpå har de Norrøna Fjørå Flex1 shorts eller langbukse og Fjørå Equaliser Lightweight trøye som litt ekstra beskyttelse mot kvist og kvast, og eventuelt Fjørå Dri1 ytterjakke hvis værgudene slår seg vrange. På føttene har de Shimano SH-XC90 Racing sko. Hjelmene er Giro Synthe, en superlett (234 gram), luftig og veldig komfortabel landeveishjelm som også er populær for terrengsyklister. På hendene bruker de GripGrab ProGel hansker.

Uten mat og drikke…

Flemming og Sindre bruker energiprodukter fra Squeezy, primært sportsdrikk og gel. Drikken har de i drikkeposen på sekken samt i Sport 1 sykkelflaske i Anatomy Alu Light flaskestativ som holder flasken godt på plass.

Mer om syklene

Syklene er grundig beskrevet her, nytt for rittet er at de kjører Continental X-King 29 x 2,2” satt opp slangeløst med kit fra Effetto Mariposa. Sadlene er dessuten byttet ut med lette og veldig komfortable SDG Ti-Fly. For å gi mulighet til å avlaste armene noe, har begge også montert ekstra ”aerogrep” fra Spirgrips.

Effetto_tub

Last ned appen til Offroad Finnmark

Offroad Finnmark har laget en app som gjør det enkelt å følge med på de ulike distansene samt å se hvordan syklisten er plassert underveis. Appen er gratis og finnes både for Android og iPhone/iPad

X-King