ØYFJELL FATBIKELØYPE - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Fatbikeentusiaster i Øyfjell i Vinje har laget en egen fatbikeløype

ØYFJELL FATBIKELØYPE

I den lille bygda Øyfjell i Vinje i Telemark har en gjeng med entusiaster lenge jobbet med en løype for fatbike. I år er løypa en realitet, og alle interesserte kan få låne en XEED Fat Tubby fatbike for å prøve løypa.

Fatbikere er ikke alltid så populære i nykjørte langrennsløyper. I tillegg er strøkne skiløyper kjedelige å sykle i. En dedikert fatbikeløype skal inneholde alle typer morsomt terreng; alt fra kuler og staup til doserte svinger, hopp og krevende bakker både opp og ned.

Fatbike_gammelt uthus

Rune Aarhus er en av ildsjelene bak løypeprosjektet i Øyfjell:

- Vi har syklet fatbikes i flere år, både i skiløypene, på de kommunale snøskuterløypene og ikke minst på hardfrosset skare om våren. Dette har vært veldig bra, og vi har ikke ”erta på oss” noen skiløpere. Hovedmotivasjonen for å lage egne sykkelløyper er at vi ville lage morsommere traseer med mange tekniske utfordringer der fatbikene virkelig kommer til sin rett!

Vi søkte derfor Sparebankstiftelsen DNB om støtte, og fikk midler til snøskuter og prepareringsutstyr. I tillegg eksperimenterer vi med egenprodusert slådde. Vi tenker dessuten at dette bare er starten på flere sykkelløyper i bygda vår. Drømmen er å lage barmarksløyper i samme område.

Rune Aarhus på et vann like ved løypa

Torill Svalastoga er daglig leder av den lokale sportsbutikken Sport 1 Vinje og leverandør av XEED fatbikes til løypeprosjektet (foreløpig har de bidratt med to stk XEED Fat Tubby som alle interesserte kan låne for å prøve løypa):

- Fatbike er perfekt for oss i fjellbygdene. For turistnæringa gir syklene en mulighet til å trekke enda flere turister til området vårt, for fastboende terrengsyklister er de tjukke dekka perfekte for å gjøre terrengsykling til en helårsidrett selv om vi som oftest har minst 1,5 meter snø gjennom vinteren! Og for oss som driver butikk, er fatbike et spennende alternativ. Kanskje spesielt i vintre med lite snø.

Følg Øyfjell fatbikeløype på Facebook: facebook.com/oyfjellfatbike

Se løypa: trailguide.net/1439. Obs! Denne er noe forandret nå på grunn av snøforholdene, men lengden er omtrent den samme og start/slutt er på samme sted

Artikkelen er hentet fra Sport 1 Sykkelmagasin 2017, klikk her for å lese magasinet.