STELL AV ELSYKLER - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Ta godt vare på elsykkelen din, så holder den seg god å sykle på.

STELL AV ELSYKLER

Godt stell og riktig vedlikehold gjør alle sykler bedre å sykle på, ikke minst elsykler. Her er noen tips.

Daniel Feather er kursansvarlig hos sykkelimportøren Beach Mountain i Trondheim. Han er reiser rundt land og strand for å lære de ansatte i Sport 1-butikkene om hvordan man best tar vare på elsyklene.

STELL AV BATTERIER

Batteriene tåler mange ladinger, men bør lades riktig. Unngå å tømme batteriene helt, sett til lading før det skjer. Ladingen bør skje innendørs i romtemperatur fordi cellene bedre tar til seg lading ved 15-20 plussgrader. Om elsykkelen ikke skal brukes i løpet av vinteren, anbefaler vi at man lader batteriet hver andre måned for vedlikehold av effekten.

Vask

VASK

Som med alle andre sykler, så trenger selvfølgelig også elsykler jevnlig vask gjennom vinteren. Vask sykkelen med varmt vann og et egnet vaskemiddel. Elsystemet er godt tettet og vannsikret og er derfor ikke spesielt utsatt for saltslaps. Det er smart å tørke av utsiden av motoren og displayet en gang i uken. Vi anbefaler dessuten å bruke kontaktfett (f.eks. hvit vaselin) på alle kontakter som ligger utenpå sykkelen. Dette forhindrer at vann trenger inn i kontakten og lager korrosjon.

SMØRING

Smør opp sykkelen som du gjør med en vanlig sykkel; hold kjedet rent og godt smurt, og smør opp alle bevegelige deler som trinsene i girarmen osv.

Smøring_elsykkel

TRANSPORT AV ELSYKKEL PÅ BIL

Hvis du skal transportere elsykkelen på en sykkelholder bak bilen eller på taket av bilen, er det viktig at du dekker til alle elektriske komponenter for å hindre at vann trenger seg inn.

Kontakt din lokale Sport 1 butikk hvis du har flere spørsmål. Vi hjelper deg gjerne!

Artikkelen er hentet fra Sport 1 Sykkelmagasin 2017 – der finner du et bredt utvalg av elsykler fra Diavelo, Scott, E-Green, Haibike, Merida, Sinus og Winora. Klikk her for å lese magasinet digitalt, eller stikk innom den lokale Sport 1-butikken og få med det en katalog.