Suksess med Vee Tire - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Trialsyklist Eirik Ulltang har suksess med Vee Tire

Suksess med Vee Tire

Trialsykling er en liten idrett i Norge, men vi har utøvere som holder høy klasse. Eirik Ulltang (25) fra Øystese i Hardanger har vunnet det som har blitt arrangert av NC og NM så langt og sykler på dekk fra Vee Tire.

Trialsykling går ut på det samme som Trial med motorsykler, nemlig å ta seg over ulike hinder uten å sette foten i bakken. Løypene settes opp med seksjoner, der antall fotinger i hver seksjon legges sammen til et endelig resultat.

Spesialsykler

Utøverne bruker sykler med 20, 24 eller 26" hjul. Internasjonalt er klasseinndelingen 20" hjul og mindre, eller opp til 26". Her til lands kjører man alle hjulstørrelser i samme klasse, og deler utøverne i klasser etter hvilket nivå de holder.

Har vunnet alt i Norge

Trialsykling er underlagt Norges Cykleforbund, og det har så langt blitt arrangert Norges Cup de fire siste årene og NM de to siste årene. Eirik har vunnet 16 av totalt 20 NC-ritt og Eliteklassen i begge NM. Internasjonalt har det så langt blitt en 9. plass i EM og en 19. plass i VM, begge i 2015. Han holder også mange oppvisninger med spektakulær trialsykling rundt om i landet.

Vee Tire for Trial

I Trial sykler man ikke fremover som i annen sykkelsport. Utøverne låser bakhjulet (og noen ganger framhjulet) og hopper opp på og over hindrene. Eirik sykler på en ECHO med 26" hjul, og sponses med Vee Tire av Sport 1. Han bruker Vee Tire National WAW 26x2" framme og Vee Tire T-AM WAW 26x2,5" bak, begge er spesialdekk som har en gummiblanding og TPI som er utviklet spesielt for Trial. Bakhjulet har større volum enn framhjulet fordi det brukes til å satse med (bedre sprett med mer luft) og til å dempe støtet når man hopper ned fra flere meter høye hinder.

Sport i vekst

Foreløpig er det største norske trialsykkelmiljøet i Hardanger. Men det er også bra miljøer i Bergensområdet og i Oslo, og stadig flere kommer til. Idretten er rimelig å drive, dekk er den største slitasjen og en god sykkel holder uten problemer flere sesonger. Trialtrening gir fantastisk sykkelkontroll, enkle seksjoner som kjøres med standard terrengsykkel vil derfor ofte gjøre tradisjonelle terrengsyklister enda bedre teknisk.

Klikk her for å lese mer om trialsykling
Du finner også Eirik og hans sykkelshow på Facebook og Instagram.

Artikkelen er hentet fra Sport 1 Sykkelmagasin 2016 - klikk her for å lese katalogen digitalt eller hent ditt eksemplar hos din Sport 1 butikk.

Trial_710