Terrengsykler til barn - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Sport Senter Halden selger mange barnesykler, her er noen tips om å velge riktig

Terrengsykler til barn

Atle Simonsen driver Sport Senteret i Halden og er en ivrig syklist. Han var tidligere trener for barne- og ungdomsgruppa i Halden Sykkelklubb, og har lang erfaring med terrengsykler for barn og ungdom.

Sportsenteret satser på XEED barnesykler og selger i tillegg GEKKO til ungdom. Her er noen tips for deg som skal kjøpe barnesykkel, og for deg som har barn eller ungdom som vil starte med aktiv terrengsykling.

Barnesykler

Når vi har funnet riktig størrelse, så sjekker vi en del detaljer. For det første, så er det viktig at bremsehendlene er tilpasset korte fingrer (sykler med 16" hjul og oppover). Vi foretrekker også lette sykler som XEED XC5 Lite da lav vekt gjør mye bra med sykkelopplevelsen.

Brede støttehjul

For de minste (sykler med 12" hjul) er det viktig at støttehjulene er brede nok til å gi god stabilitet. Syklene må ikke være for lange, avstanden mellom sete og styre bør ikke være lenger enn at barnet blir sittende ganske oppreist.

Terrengsykler for barn og ungdom

- Det å sykle fort på stier er en fantastisk aktivitet for barn og ungdom. Her er det viktig å gå opp et hakk når det gjelder kvalitet på gir og bremser – terrengsykling er hardt med utstyret, og de aller billigste komponentene blir fort slitt ut eller fungerer for dårlig. Her kan dessuten sittestillingen være noe mer framoverlent og aggressiv.

Utstyr for terrengsykling

Ved siden av sykkelen og en lett og luftig hjelm som passer perfekt på hodet, skal ikke 10-12 åringene sykle så lenge før de får nytte av sykkelsko og klikkpedaler. I så fall anbefaler vi en sko med grovmønstret yttersåle som også er grei å gå med. Et par gode hansker er også viktig, blant annet for å beskytte håndflaten mot kutt hvis barnet skulle velte (og det gjør alle unge terrengsyklister garantert før eller siden!).

Se vårt store utvalg av barne- og juniorsykler i Sport 1 Sykkelmagasin 2016. Du finner magasinet hos din lokale Sport 1 butikk, eller du kan klikke her for å lese det digitalt.