Treningen mot Offroad Finnmark 300 - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Treningen mot Offroad Finnmark 300

Treningen mot Offroad Finnmark 300

300 km på sykkelsetet er langt uansett sykkeltype og ritt. På stier, tråkk og grusveier på Finnmarksvidda er 300 km veldig langt og krever grundige treningsforberedelser!

Flemming og Sindre i Team Sport 1 er begge to godt trente sykkelryttere med lang og variert erfaring. De har har hatt en god sykkelsesong så langt, med mange kvalitetsøkter på syklene. Begge har kjørt flere ritt og er i rute til kraftanstrengelsen i Finnmark.

Langt og kort, rolig og hardt

Treningsmessig er det en utfordring å kombinere et tilstrekkelig antall med skikkelige langturer med en del korte, intense økter. Begge er nødvendig, da rittet både krever utholdenheten til å sykle 300 km mer eller mindre sammenhengende, og samtidig krefter nok til lange, tunge stigninger, tekniske partier som elvekryssinger og alt annet som Finnmarksvidda kan by på.   

Flemming Kristiansen
- Jeg kjørte Skiptvet-rittet forrige helg, ble nummer fem i Menn Elite (kjørte i mål sammen med lagkamerat Per Øyvind Alvim). I Trysilrittet endte jeg på en niendeplass i Menn Elite og avsluttet dagen med en time med motbakkeløping opp til hytta! Ellers blir det sykkeltrening hver dag med unntak av en og annen dag der jobben min ikke tillater en treningsøkt (Flemming jobber som murmester).

Sindre Næss
- De to siste ukene har jeg kjørt Skiptvet-rittet og NM i Temporitt for Master (12. plass!). Vi kjører disse korte rittene for å få litt fartstrening, en god kombinasjon med lange, rolige treningsturer.

Sindre om forberedelsene

- Nå er startnummer og flybillett i boks. Vi ankommer Alta onsdag 3. august og vil bruke ettermiddagen til inspeksjon av starten på løypa. Hovedfokus fremover nå vil, utenom treningene, være å ”pimpe” syklene med riktige komponenter som tåler 300 km, samt å øve på navigering. Vi vil unngå et for stort vektfokus da totalvekten med mat, drikke, klær og reservedeler vil være godt over normale maratonritt uansett.

- Navigeringen med GPS på sykkelen er relativt nytt for oss og dette må trenes på. Riktige innstillinger og oppløsning vil være med å bestemme hvor mye vi må titte ned på computeren underveis, her er det mye å hente på smart navigering og riktige løypevalg.

Neste artikkel handler om syklene og alt utstyret.