Vårens første sykkelturer - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Noen tips for vårens første sykkelturer

Vårens første sykkelturer

Mange starter årets sykkelsesong i disse dager. Her er noen tips om bekledning, trening, stell av sykkelen og utstyr som kommer godt med.

De første sykkelturene på våren er ofte helt fantastiske. Det finnes imidlertid en del fallgruver å gå i, for eksempel å kle seg for dårlig, tråkke i vei på tunge gir eller å kjøre alt for hardt i de første øktene.  

Ikke bare knær under 20 °C

Det er lett å bli lurt av varme vårdager. Det er fremdeles ganske skarpt i luften og nedkjølingen er ofte mye større enn man tror. Kle deg med vindtett ytterst, og trekk gjerne på deg ekstra knevarmere under den lange sykkelbuksen. Dekk til halsen med en Buff® og bruk en tynn hjelmlue under hjelmen. På hendene trenger du varme hansker, mens tykke skotrekk holder føttene varme. Vær nøye med å unngå kuldegliper i korsrygg, ved håndledd, i halsen og ved anklene. 

Rolige turer

Start pent, ikke la iveren ta styringen! Formen er kanskje god etter vinterens langrennsøkter og harde økter på rulla eller spinningsykkelen, men utesykling er noe annet. Kjør pent i starten! Bruk pulsmåler for å holde intensiteten nede. Hvis du vil ha harde økter i sesongstarten, så er det bedre å kjøre de på rulla innendørs.

Lette gir

Den legendariske italienske landeveissyklisten Francesco Moser uttalte en gang at han ofte skrudde av det største kranktannhjulet tidlig på sesongen for å unngå å falle for fristelsen til å sykle på tunge gir. Han kunne sykle så mye som 200 mil før han satte tannhjulet tilbake på kranken. Dette kan kanskje virke litt ekstremt, men ideen er god – unngå å sykle på tunge gir i starten. La hofter, ankler, knær og muskulaturen i beina vende seg gradvis til belastningen som syklingen gir.

Velstelt sykkel er lettere å holde ren

Jepp, så enkelt er det! Start sesongen med å gi sykkelen en skikkelig gjennomgang. Vask sykkelen grundig, polér rammen og smør alle bevegelige deler. Sport 1-butikkene selger vaskemidler, polish, smøring og vedlikeholdsprodukter fra Weldtite, les mer om vårsjekken av sykkelen her.

Skjermer

En skjerm på hvert av hjulene hindrer mye kaldt vårvann og søle i å treffe ansiktet, torsoen, ryggen, føttene og baken din, noe som gjør sykkelturen mye triveligere. Vi fører skjermer for de aller fleste sykler, både hybrider, terreng- og landeveissykler og fatbikes.  

Kraftigere dekk

Når snøen og isen smelter vekk fra asfalten, så dukker gjerne grusen opp. I tiden fram til at asfalten er sopt ren for grus, kan du med fordel sykle med dekk med ekstra punkteringsbeskyttelse. Hvis landeveissykkelen har plass i ramme og gaffel, så er 28 mm brede dekk både mer behagelige og gir mer beskyttelse enn 23 og 25 mm.  

Sport 1 Sykkelmagasin 2016

Lurer du på å kjøpe sykkel i år? Trenger du ny jakke, bukse eller trøye? Sykkelsko? Pedaler? Eller er du på jakt etter en lett, stiv karbongaffel til terrengsykkelen? Sjekk vårt store Sport 1 Sykkelmagasin. Du kan hente ditt eksemplar hos din lokale Sport 1 butikk, eller lese magasinet digitalt her.

Giant_CX