VELG RIKTIG ELSYKKEL - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Axel Bruun Sport gor deg tips om valg av elsykkel

VELG RIKTIG ELSYKKEL

Axel Bruun Sport i Trondheim er store innen elsykler, spesielt i litt høyere prisklasser. Vi slo av en prat med sykkelansvarlig Børge Nebb og ba om hans tips for valg av elsykkel.

Intervjuet er hentet fra Sport 1 Sykkelmagasin 2017. I det kan du også se aktuelle elsykler du finner i Sport 1-butikkene. Klikk her for å lese magasinet digitalt eller stikk innom din lokale Sport 1-butikk og få med deg ditt eksemplar.

Hvordan har utviklingen hos Axel Bruun Sport vært innen salg av elsykler?

- Vi hadde en flott sesong i 2016. Bedre enn i 2015, og samtidig har vi økt salget av dyrere sykler.

Hvem er den typiske elsykkelkunden?

- Egentlig hvem som helst, elsykler er for alle! Den foreløpige yngste kunden vår er 16 år, mens den eldste er en sprek 87-åring som ville ha litt motorhjelp til intervalltreningen! Mange av kundene har ikke syklet noe særlig tidligere, men har oppdaget at elsykler passer like godt til å bedre den fysiske formen som de er praktiske når det for eksempel handler om å finne parkering i et sentrum der parkeringsplasser for biler er mangelvare.

Det snakkes mye om motortyper og plassering av motoren, hva selger dere mest av?

- Vi satser hardt på elsykler i høyere prissjikt og med midtplasserte motorer (krankmotor) fra Yamaha eller Bosch. Vi mener de gir de beste egenskapene i form av stabile kjøreegenskaper og god balanse, rett og slett de elsyklene som er enklest å håndtere for brukerne!

Hvilke sykkeltyper går det mest av?

- Helt klart litt sportslige hybrider. Disse gir den beste kombinasjonen av allsidighet, sportslighet og komfort. Vi øker imidlertid også satsingen av bysykler av såkalt Classic-type, og vi selger dessuten ganske bra med terrengsykler med demping framme. Sistnevnte er veldig gode valg for syklister som sykler til og fra jobb i uka, og drar på oppdagelsesferd på grusveiene i marka i helgene. Når det gjelder fulldempede elsykler for rask stisykling, sitter vi litt på gjerdet og venter på avklaringer av lover og regler for bruk ute i naturen.

Hva med antall gir?

- Dette styres av hvilken motortype man velger. Bosch har en bredere motorkasse som hindrer bruk av krankgir (framgir), noe som dermed gir maks 11 gir. Yamaha har en smalere motorkasse, og kan brukes med krankgir og to tannhjul framme. Dermed er både 20 og 22 gir mulig. Her er det bruken som avgjør. Skal man sykle mye i bratte bakker, så er det greit å ha flere og ikke minst lettere gir tilgjengelig. Går derimot ferden i flatere områder, så er 10-11 gir tilstrekkelig for de fleste.

Et siste tips?

- Stikk innom og prøv en av demosyklene. Jeg tør nesten si at vi har smilegaranti for alle som prøver en elsykkel for første gang!

Ivrig helårssyklist

Wenche Haugnes er en av de mange fornøyde kundene hos Axel Bruun Sport. Hun har rukket å tilbakelegge imponerende 8500 km på sin Scott elsykkel! Wenche sykler til og fra jobb året rundt og har vært på mange flotte turer i fjellet og i Bymarka.

Axel_Bruun_Sport_2_710