Vestlandsklassikeren Bergen-Voss - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Arve Øyri fra Mo Sport skal sykle Bergen-Voss, her er noen tips.

Vestlandsklassikeren Bergen-Voss

Det tradisjonsrike turrittet Bergen-Voss arrangeres for 39. gang i år. Datoen er 4. juni og Arve Øyri fra Sport 1 butikken Mo Sport i Norheimsund skal delta for 6. gang og prøve å slå sin personlige rekord på 4 timer 20 minutter og 11 sekunder.

Arve er en ivrig langrennsløper og landeveissyklist. Han er lett å fyre opp når det gjelder Bergen-Voss.

Vakker natur

Aller mest er dette et fantastisk ritt i utrolig vakker natur, rett og slett Vestlandet på sitt beste! Løypa har alt; krevende klatringer opp Gullbotn, Kvamskogen og Skjervet. Hissende raske utforkjøringer ned fra Kvamskogen kombinert med lettere partier langs fjorden til Granvin og fra Skjervet ned til Voss. Lengden er hele 163 km, men det er også mulig å delta på den kortere Norheimsund-Voss.

Landeveissykkel best egnet

Det beste er selvsagt en god landeveissykkel, men en terrengsykkel eller hybrid med slicks kan også brukes. Jeg foretrekker å bruke en kompaktkrank kombinert med for eksempel 11-28 tenners kassett for å ha lave nok gir til klatringene, det er lett å fylle låra med melkesyre mange ganger i løpet av rittet!

25 mm dekk for komfort

Hvis det ikke er noe veiarbeid, så fungerer 23 mm dekk veldig bra. Er det partier med veiarbeid, så kan bredere 25 mm og til og med 28 mm være en bedre løsning.

Kom tidlig i gang med treningen

Rittet er tidlig på sommeren. Det er derfor viktig å komme raskt i gang med utesyklingen på våren. Jeg går en del på langrennsski gjennom vinteren, i tillegg til noen økter på rulla. I månedsskiftet mars/ april starter utesyklingen for fullt og derfra er det bare å bygge en solid base med samme type terreng som i rittet.

Sport 1 Sykkelmagasin 2016

Artikkelen er hentet fra vårt store Sport 1 Sykkelmagasin 2016. I det kan du også lese om landeveissykler som egner seg perfekt for Bergen-Voss, ernæringsprodukter for lange ritt, aktuell bekledning og mye mer. Hent magasinet i din lokale Sport 1 butikk eller klikk her for å lese det digitalt.