LAVERE VEKT - MER MORO - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

XEED XC5 LITE barnesykler

LAVERE VEKT - MER MORO

Barn digger lette sykler! Uansett størrelse på sykkelen er en lettvektssykkel lettere å sykle på, enklere å kontrollere og dermed mye morsommere å bruke. Vi er stolte av våre XEED XC5 Lite lettvektssykler!

Bjarne Liseth er ansvarlig for sykler i Sport 1 Gruppen AS og er en av Norges mest erfarne sykkelbyggere og produktutvikler. Han har hovedansvar for XEED og legger sjela i utvikling av nye modeller. Vi slo av en prat om hva han gjort for å oppnå så lav vekt uten å gjøre syklene veldig kostbare.

Starter med rammen

- Det er en lang og utfordrende prosess. Vi starter med rammen. Trippelbuttede rammerør (rør som er koniske innvendig) sparer flere hundre gram i forhold til rør som er rette innvendig. Slike rammerør er vanlig å bruke på dyrere terreng- og landeveissykler, og er nå også standard på XEED XC5 Lite.

XC5_Lite_710

Hjul og komponenter

- Deretter tar vi fatt på hjulene. Med lette aluminiumsfelger, lettere nav og ikke minst lettere dekk (60 tpi i stedet for 30 tpi), er vektreduksjonen stor og veldig merkbar på sykkelens egenskaper Til slutt bytter vi ut setepinne, styre og stem til lette aluminiumsvarianter. Alle komponentene velges etter kriteriene styrke, kvalitet og vekt!

Egen rammegeometri

- Men ramme, hjul og komponenter er bare første steg. Neste steg er at vi har utviklet en egen rammegeometri der barnet sitter riktigere i forhold til optimal kraftutnyttelse. Her benytter vi blant annet et rett styre for å flytte tyngden til barnet noe lenger fram. Dette fordeler belastningen i tråkket på flere store muskelgrupper, noe som gjør at barnet får mere kraft å trå med. Resultat er at syklene oppleves som lettkjørte. XEED XC5 Lite barnesykler er dermed ikke bare lettere i vekt, de er også mye lettere å sykle på!

Artikkelen er hentet fra vårt store Sport 1 Sykkelmagasin 2017 – der finner du også alle barnesyklene til XEED. Klikk her for å lese katalogen digitalt, barnesyklene starter på side 132.