Slyngetrening - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Slyngetrening gir god effekt på kjernemuskulaturen

Slyngetrening

Styrketrening med slynger gjør deg sterk fra innsiden. Du trener effektivt kjernemuskulaturen som er så viktig for alt fra langrennsløpere til terrengsyklister, stiløpere og alle oss som ”bare” vil holde kroppen i form.

Styrketrening er viktig, og blir faktisk viktigere jo eldre vi blir. Du tenker kanskje at det handler mest om tradisjonelle styrkeøvelser som knebøy, markløft og benkpress, men de aller viktigste musklene er faktisk kjernemuskulaturen – små muskler som hjelper oss å holde balansen, som hindrer kink i ryggen hvis du brått sklir på isen, som hjelper deg å sitte med god holdning i kajakken, som hjelper deg å holde balansen på en krevende sti og liknende.

PowerSling_3

Revolusjonen

Slyngetrening har de siste årene nærmest revolusjonert treningsverdenen. Slyngene kom opprinnelig som treningsapparat for rehabilitering av nakke, rygg og hofter, men den gode treningseffekten på kjernemuskulaturen ga raskt stor interesse fra mange ivrige mosjonister og ikke minst toppidrettsutøvere i så ulike idretter som golf, alpint, langrenn, terrengsykling og kajakkpadling.

Gir stabilitet

Slyngene skaper en instabilitet i bevegelsen på den måten at de ikke styres av en låst bevegelsesbane som et tradisjonelt styrketreningsapparat gjør. De er derfor godt egnet til å trene stabilitet. Når du trener med slynger er det viktig å sørge for at bevegelsene gjøres så riktig som mulig, vær spesielt oppmerksom på at ryggen holdes i en nøytral posisjon. Obs! Ved smerter i nakke, skuldre, rygg eller hofte bør du konsultere fysioterapeut før du starter treningen!

Abilica PowerSling

Abilica PowerSling

PowerSling er en rimelig slynge som du enkelt kan bruke over alt der du kan henge den opp. Den er justerbar og kan raskt og enkelt tilpasses ønsket øvelse. Påsydde målelinjer hjelper deg å justere slyngen likt på begge sider. De to justerbare håndtakene kan brukes både for armer og ben og gir deg mulighet for en rekke effektive og varierte øvelser. Bruk det opphenget som passer best, både krok og dørfeste følger med. Kan festes i en dør, en gren, en ribbevegg, et huskestativ – det er bare fantasien som setter grenser. Mye på farten? Med en PowerSling i bagasjen kan du kjøre effektive økter på hotellrommet!
Pris: 799,- kr

Du finner Abilica PowerSling i Sport 1-butikkene.

PowerSling_4