Styrketipset: Knebøy - Sport 1

Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til Søk

Knebøy uten vekt - enkel og effektiv styrkeøvelse

Styrketipset: Knebøy

Er du på jakt etter en superenkel øvelse som gir mye? Dype knebøy uten vekt krever ikke annet enn lette plagg med god bevegelighet – resten fikser du.

Kan du sette deg helt ned på huk med baken lavere enn knærne, hælene solid plantet på bakken og strak rygg? Dype knebøy styrker lår og sete på en enkel måte, og samtidig gjør øvelsen underverker for de av oss som begynner å stivne til i rygg og hofter.

Utgangsposisjonen

Hvordan

Sett deg ned mens du trekker rumpa bakover/nedover til den er lavere enn knærne. Hold armene fremover og ryggen rett. Vær spesielt nøye med at knærne og tærne lager en rett linje når du kikker ned, og at knærne ikke er langt foran tærne når du sitter nede.

Knebøy 2 

Strekk beina ut igjen og rett deg helt opp mens du skyver vekta ned gjennom hælene. Ikke gå dypere enn at du klarer å holde ryggen rett. Gå heller gradvis nedover etter som bevegeligheten i bekken, hofte og korsrygg blir bedre.

Hvorfor

Gir bevegelighet og stabilitet i hofte, ankler og sete samtidig som muskulaturen i hofte og lår får en litt uvant belastning. Er viktig for godt løpesteg, for klassisk og skøyting på ski og for sykling.

I bunnposisjon

Hvor ofte

Når øvelsen går greit, kan du f.eks kjøre 3x20 reps rolig og kontrollert etter to av ukas andre treningsøkter, fortrinnsvis de der du kjører ganske hardt. Eller kanskje du skal utfordre treningskompisene til en økt der dere som f.eks tremannslag til sammen kjører 300 reps i serier av 10 på hver mann?