Hopp til hovedinnhold

Av Erik, e-handelsansvarlig Sport 1.

Garmin Forerunner 745 er en perfekt klokke for utøveren som ønsker en lett, komfortabel og nøyaktig klokke under trening. Forerunnerserien er Garmins kolleksjon spesialdesignet for løpere. Likevel er dette en klokke som funker fantastisk bra til all mulig annen trening også.

Korte trekk Garmin Forerunner 745:

– Ny optisk pulssensor med oksygenmetningsfunksjon

– Kondisjonsberegning

– Garmin Pay

– Daglig foreslåtte treningsøkter

– Løpsberegning

– Beregnet restitusjonstid

– Barometer

– Løpsdynamikk

– Body battery energimåling

– Musikk på håndleddet (Spotify, Amazon og Deezer)

Funksjoner

Funksjonslisten på Garmin Forerunner 745 er lang. Den kommer med drøssevis av profiler for ulike idretter. I tillegg er det lagt på støtte for Garmin Pay, musikk fra Spotify og en helt ny optisk pulssensor. Den har også fått barometer, noe som gjør at den tracker høydeforskjeller på en mer nøyaktig måte enn tidligere. I tillegg har klokken full triatlon- og mulitsportstøtte.

I bruk

Førsteinntrykket er svært solid. Sammenlignet med forgjengeren 735XT er klokken nettere og man merker omtrent ikke at man har på seg klokken. For undertegnede er dette en stor forskjell fra det svære beistet Fenix 6X som vanligvis er rundt håndleddet. Klokken har svært god batteritid til å være i et så lite kabinett.
Til tross for den lille formfaktoren har Garmin virkelig fått til en skjerm som er lett å følge med på. Store tegn og god lysstyrke gjør at det er enkelt å følge med på treningsturen underveis. 

Forbedret optisk pulssensor

Pulsmålingen på håndleddet blir stadig bedre. Forerunner 745 kommer med Garmins nye 3. generasjons pulssensor. Denne er en ordentlig oppgradering fra tidligere modeller. Under de tre øktene denne klokken er testet under har klokken vist en svært nøyaktig puls under alle øktene. For en som tidligere ikke har vært så fornøyd med den optiske pulsmålingen er det svært gledelig å se at denne pulsmålingen er på høyde med pulsbeltet. Sensoren registrerer pulsen hvert sekund for å gi et så nøyaktig resultat som mulig. Den måler også pulsen under vann for de som trener i det våte element.

Garmin Pay

Forerunner 745 har også fått Garmin Pay. Med Garmin Pay kan du enkelt benytte klokken når du skal betale. Bare knytt kortnummeret ditt til klokken gjennom Garmin Connect og du slipper å tenke på lommeboka neste gang du skal ut.

Musikkavspilling

Forerunner 745 har også endelig fått støtte for musikkavspilling gjennom klokken. Koble til dine Bluetooth ørepropper, synk spillelisten du ønsker med klokken og løp! 

Det er med andre ord ikke lenger så farlig om man verken har med seg mobiltelefon eller lommebok når du skal på langtur. Musikkavspilling skjer fra klokken og du kan i tillegg enkelt betale en bolle og kaffe med den om du går næringstom.

En meget god tredemøllefunksjon

Tredemøllefunksjonen på denne klokken er noe av det beste jeg har prøvd. Det er svært liten forskjell mellom distansen som klokken registrerer og den faktiske avstanden som tredemøllen rapporterer om. Etter én kalibrering funker det usedvanlig bra og det er lite behov for rekalibrering på neste økt.

Svært lett

Forerunner klokker inn på kun 47 gram på kjøkkenvekta. Dette er ekstremt lett og klokken er helt nydelig å ha på armen. Å da i tillegg ha såpass bra batterikapasitet både under bruk og som klokke er derfor meget imponerende.

Sammenlignet med den største klokken i familien blir Forerunner 745 liten. Jeg har derimot fått en ny favoritt til hverdagstreningen. Forerunner 745 passer bedre og er mer behagelig til den daglige løpeturen. Den er som nevnt svært lett, behagelig på og har ingen store, klumpete kanter. Fenix 6X er nå kun med på de lange fjellturene og der jeg har behov for kart og de andre funksjonene Fenix 6 har. Denne høsten kommer treningen til å bli logget med Garmins nye Forerunner. Den har rett og slett det man stort sett trenger.

Alt i alt- dette er en klokke du kommer til å bli veldig fornøyd med om treningsuka di består av løpeturer, kanskje litt svømming og trening på treningssenteret.

Kjøp Garmin Forerunner 745 her!