Hopp til hovedinnhold

Vi i Sport 1 legger stor vekt på at du skal velge den sykkelen som best dekker dine behov. Skal du sykle på asfalt til jobb eller skole? Skal du trene på grusveier eller utfordrende stier? Skal du sykle fort på landevei eller skal du sykle ned til den lokale nærbutikken for å handle uten å måtte skifte til sykkelklær og -sko?

Hybrider kan brukes til det meste

Hvis du ikke skal sykle i terrenget og heller ikke sykle raskest mulig over lengre distanser på asfalt, er ofte hybridsykler det beste valget. En hybridsykkel er, som navnet hentyder, en blanding av flere sykkeltyper. Du får terrengsykkelens oppreiste sittestilling, brede styre og mange gir, og landeveissykkelens raske hjul. Hybridsykler finnes både med turgeometri, sportsgeometri og treningsgeometri, der bruken avgjør hvilken du skal velge.

Se vårt utvalg av hybridsykler her

Les mer om hybridsykler her

Terrengsykler er så mangt

Dagens utvalg av terrengsykler er stort. Første inndeling er hardtails og fulldempere. Disse kan igjen deles i XC-sykler for rundbane og maraton, stisykler for alt fra rask sti til kronglete ”steinrøyser”, dirtsykler, utforsykler, Fatbikes med mer.

Se vårt utvalg av terrengsykler her

Les mer om terrengsykler her

Landevei – raske, lette og effektive

Selv de rimeligste racersyklene vi fører byr på stive rammer, gode hjul, pålitelige og brukervennlige drivverk og kraftige bremser. Høyere pris betyr lavere vekt, sterkere ramme, lettere og raskere hjul og bedre komponenter. De dyrere modellene har nesten utelukkende karbonrammer, som gir enda raskere respons på tråkket og som dessuten byr på gode vibrasjonsdempende egenskaper på ujevn asfalt. Selv om det skiller en del i geometrien og sittestillingen på ulike landeveissykler, har vi valgt å plassere alle innen "Trening og konkurranse".

Se vårt utvalg landeveissykler her.

Les mer om landeveisykler her

Gravel/eventyrsykling

Eventyr på to hjul – høres det spennende ut? Gravel bikes, eller blandeveissykler som vi liker å bruke, er racersykler uten begrensninger. De kan brukes til alt! Utforsking av lokale skogsveier, langturer med bikepacking, pendling eller raske turer på dårlig vei. Her er det bare fantasien som setter grenser.

En god blandeveissykkel har en rammegeometri som gir stabilitet i fart og komfort på humpete underlag. Antall gir er tilpasset et bredt bruksområde. Derfor har de nesten like tunge gir som landeveissykler og like lette gir som terrengsykler.

Se vårt utvalg av blandeveissykler her.

Les mer om blandeveissykler her.

Elsykler

Elsykler, altså sykler med elektrisk hjelpemotor, gir deg ekstra kraft i bakkene, hjelper deg i motvinden og gjør det mye lettere å dra tilhengeren med barna hjem etter en hard arbeidsdag. En elsykkel er dermed perfekt for deg som vil ha litt ekstra hjelp når du selv ønsker det – enten du pendler eller bare vil bruke sykkelen til tur og trim.

Se vårt utvalg elsykler her

Les mer om elsykler her

Barn og juniorsykler

Sport 1 velger barn og juniorsykler ut fra kriterier som sikkerhet, lav vekt, bremser som er enkle å bruke og avtakbare støttehjul. Syklene må ha en sittestilling som både gir god kontroll og overblikk, og samtidig gjør det enklere å lære syklingens kunst.

Se vårt utvalg barne- og juniorsykler her

Les mer om barne- og juniorsykler her