Hopp til hovedinnhold

Lettvektssyklene fra XEED og GEKKO er 20-30 % lettere enn vanlige barnesykler, og er verdt å teste ut dersom du vurderer å gå til innkjøp av ny sykkel til junior.

– Vi legger sjela vår i produktutvikling og jobber kontinuerlig med å gjøre syklene fra XEED og GEKKO lette i vekt samtidig som vi holder prisen nede, forteller Bjarne Liseth, som er ansvarlig for sykler i Sport 1 Gruppen.

Han er en av de mest erfarne sykkelbyggerne i landet.

– Å gjøre ramme, hjul og komponenter lettere er første del av jobben. I tillegg har vi utviklet en egen rammegeometri der barnet sitter mer riktig på sykkelen og dermed får brukt kraften sin optimalt, forteller han.

Kan du forklare hvordan dere går frem for å oppnå lavere vekt på syklene?

– Når det gjelder rammen, sparer vi flere hundre gram på å bruke dobbel- og trippelbuttede rammerør. Det vil si rør som er koniske innvendig, fremfor rør som er rette innvendig. Det er vanlig å bruke slike rammerør på dyrere terreng- og landeveissykler, og det er nå også standard på XEED XC R JR, forteller Bjarne.

– Deretter tar vi fatt på hjulene. Med lettere aluminiumsfelger, nav og dekk blir den totale vektreduksjonen stor og veldig merkbar på sykkelens egenskaper. Til slutt bytter vi ut setepinne, styre og stem til lette aluminiumsvarianter. Alle komponentene velges etter kriteriene styrke, kvalitet og vekt.

– Som nevnt har vi også gjort endringer i rammegeometrien slik at sittestillingen blir mer fremoverlent. Når tyngden flyttes lenger frem, blir belastningen i tråkket fordelt på flere store muskelgrupper og man får mer kraft å trå med. Dermed oppleves sykkelen lettkjørt og det blir mye morsommere å sykle! XEED barnesykler er altså ikke bare lettere i vekt, de er også mye lettere å sykle på.

Ta turen til din lokale Sport 1 butikk, så hjelper vi deg å finne sykkelen som gir barna ekte sykkelglede!