Hopp til innhold
Søk
Missing alt

Bær bedre i sommer!

Mange tenker at «jo større sekk - jo bedre», men det blir litt for enkelt. Det er ikke så behagelig å bære lett i en stor sekk og omvendt. Ulike sekketyper er nemlig designet for ulike belastninger.

Tre ting du må tenke ved valg av tursekk

1. SJEKK DIN RYGGLENGDE MOT SEKKEN'S

Det er viktig at du finner en sekk som matcher din rygglengde. Om du ikke vet rygglengden din, er det enkelt å måle. Se hvordan her.

NB: Husk også at det finnes egne sekkemodeller for damer. Disse har kortere rygg og er generelt laget for en smalere kropp. Se våre damesekker fra Bergans.

2. PRØV BÆREKOMFORTEN

Ingen sekker er like og ingen kropper er like. For å finne en sekk som passer din kropp bør du komme i våre butikker å prøve. Vi har flere sekker du kan teste, også fra ulike produsenter. Husk da alltid å last opp sekken med skikkelig vekt,forsøk å ha på sekken mens du beveger deg, gjerne over litt tid, min. fem minutter. Sjekk også at sekken kan komprimeres og strammes etter behov, og at dette er enkelt å betjene.

Missing alt

3. HVILKEN STØRRELSE TRENGER DU?

Om du skal på dagstur, dra hytte til hytte eller på langtur over flere dager trenger du en sekk med plass nok. det er ikke behagelig å bære lett i en stor sekk eller omvendt. Derfor må du tenke over hvor mye du skal ha med deg, og hvor langt du skal bære det. Altså, hvor stor bærekapasitet du trenger.

Se video for hvilken størrelse som passer best for deg.

Missing alt

De største sekkene

Skal du på lengre turer og må ha med sovepose, ekstra klær og mat eller bare er typen som pakker med deg for mye og bærer for hele familien trenger du en større tursekk.

Bergans PowerFram BigPack 130+

  • Avstivet pakkramme i aluminium
  • Forbedret hoftebelte for økt bærekomfort
  • Avtakbare sidelommer

Bergans Alpinist V6 Large

  • Bæresystem med høy komfort ved tung oppakning
  • Lett, men slitesterkt materiale
  • Avtakbart topplokk som kan brukes som hoftesekk
Missing alt

Bergans Trollhetta

Trollhetta er laget for deg som trenger stor bærekapasitet og ønsker topp komfort på veien. Full glidelåsåpning i front, justerbar rygglengde og rikelig med lommer, stropper og festepunkter. To sekker i én - integrert i Trollhetta V5 95 finner du en avtakbar og komprimerbar dagstursekk.

Missing alt

Mellomstore sekker

Mellomstore ryggsekker er perfekt for deg som skal gå fra hytte til hytte og ikke trenger å ha med telt eller til barnefamilier som må ha med litt ekstra til de kortere turene. De gir litt mer rom og plass uten at sekken blir stor og tung.

Bergans Vengetind

  • Justerbart hoftebelte
  • Justerbar rygglengde
  • Optimal ventilasjon i ryggen
  • Finnes i egen versjon for kvinnelig anatomi
Missing alt

Bergans Helium

Ultralett ryggsekk med høy bærekomfort! Justerbar rygglengde, formsydd hoftebelte og en diagonal glidelås i full lengde som gir enkel tilgang. Finnes i egen versjon tilpasset kvinnelig anatomi.

Missing alt

Dagstur sekker

Som navnet tilsier, dagsturersekker er perfekt til nettopp dagsturer - uansett om du skal på kortere turer, til jobb eller trening. Robuste, tekniske og allsidige ryggsekker når du skal pakke lett. En dagtursekk er noe alle burde ha hjemme.

Bergans Rabot Daypack

- Formsydd hoftebelte

- Flowpanel sikret optimal ventilasjon

- Adskilt lomme for PC/drikke

Missing alt

Bergans Vengetind 22L og 28L

En lett, solid og allsidig dagstursekk med praktiske lommeløsninger og smarte festepunkter. En optimal sekk til kortere turer.